Ik ben Nicoline Jabaaij,

 

Doen waar je gelukkig van wordt, dat is vaak zo makkelijk gezegd. Maar hier ben ik wel volop mee bezig!

Na een ommekeer in mijn leven heb ik besloten om het roer om te gooien en dingen te doen waar ik blij van word. In mijn geval is dat door middel van het geven van stoel-massage en andere vormen van massage.

Het is zó mooi om mensen op een ontspannen manier van m'n massage stoel af te zien komen, dat ik voortdurend op zoek ben naar technieken waarbij ik het nog comfortabeler kan maken voor m'n klanten.

Je kan bij mijn terecht voor een stoel-massage voor het verlichten van pijnlijke/stijve spieren in schouders, nek, hoofd, armen en boven rug. Hierbij gebruik ik ook 'grepen' vanuit shiatsu. Shiatsu is een zachte drukpunt techniek die er om bekend staat dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Dit is ook een eigenschap van stoel-massage.

 

De opleiding voor stoel-masseur ben ik in 2020 mee begonnen in Oud-Beijerland bij Lydia van de Bie. In 2021 heb ik bij Stoelmassage Instituut Nederland cursus gevolgd om de kennis van grepen uit te breiden.

Verder beschik ik over technieken voor hoofdpijn massage, bamboe massage en hand massage. De hoofdpijn massage draagt bijvoorbeeld bij aan het draaglijk maken van hoofdpijn.

Tevens ben ik me ook  aan het verdiepen in Emmett-techniek. Emmett-techniek is een veilige, effectieve, zachte, eenvoudig toe te passen spierontspanning techniek voor zowel mens als dier. Hierbij word op specifieke punten lichte vingerdruk uitgeoefend. 

Het is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspannings reactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor gevoelens van spanning kan helpen verlichten.

Op dit moment ben ik met de modules voor paarden bezig, hierbij krijg je ook grepen aangeleerd die je bij mensen kan toepassen.

De volledige modules voor de mens volgen later.

 

Eigenlijk is iedere massage er op gebaseerd om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. Het beste effect word verkregen door een regelmatige herhaling.

Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor de medemens, of het nu gaat om klacht gericht of puur voor de ontspanning!

 

Door de stoel-massage en bijkomende andere technieken haal ik veel voldoening uit mijn werk, daar wordt zowel de klant als ik gelukkig van!

 

Heb je interesse in stoel-massage, of een andere vorm van massage die ik hierboven heb benoemd?

Vul dan het contact formulier in, dan kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen :-)